Mijn Gemeentekavel

 
  • Inloggen
  • Uw persoonlijke pagina
  • Zoekprofiel aanmaken [?] U kunt vrijblijvend een persoonlijk profiel aanmaken, met dit persoonlijke profiel kunt u eenvoudig op de hoogte worden gehouden van nieuw vastgoedaanbod. Dit profiel biedt u de mogelijkheid om een zoekersprofiel aan te maken en om een lijst van favorieten objecten op te stellen. Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens en zullen deze enkel gebruiken voor het doel waarvoor deze zijn ingevoerd.

    Het zoekersprofiel geeft u echter geen voorkeurspositie ten opzichte van enig object dat op de aanbodsites wordt aangemeld. De aanbieder van een object behoudt zich alle rechten voor en vrij in haar uiteindelijke selectie.
  • Objecten aanbieden [?] Bent u namens uw gemeente geïnteresseerd naar de mogelijkheden om het gemeentelijk vastgoedaanbod op deze aanbodsites te plaatsen dan kunt u uw contactgegevens hier invoeren en nemen wij contact met u op.
 

« naar overzicht volgende object > < vorige object

Foto 1
  • Foto 2
  • Foto 3
  • Foto 4
  • Foto 5
 
 

Den Haag De Heerlijkheid in Erasmushave

Kenmerken  
PlaatsDen Haag
ProjectDe Heerlijkheid in Erasmushove
Type kavelWoonkavel
Perceelopp287 m²
ContractKoop
Koopprijs€ 185.565,- k.k. incl. btw

 

Bijzonderheden

 

Bouwkavel plan De Heerlijkheid in Erasmushove

Erasmushove maakt deel uit van de toekomstige wijk Erasmusveld. Hieronder leest u meer over de ligging, soorten woningen, de bouwregels en de prijzen van De Heerlijkheid. En natuurlijk over het ecologisch wonen.

De buurt ligt verscholen tussen volkstuincomplex Vlietlust en de eeuwenoude boerderij De Rhijenhove. Deze voormalige stadsrand grenst aan de naoorlogse wijk Morgenstond en de nieuwbouwwijk Wateringse Veld.

 

Toets: energieprestatiecoëfficiënt 0

Uw bouwaanvraag wordt zwaarder getoetst op de energieprestatiecoëfficiënt (EPC). Dit is de berekening die de energiezuinigheid van de nieuwbouwwoning weergeeft. In plaats van de wettelijk voorgeschreven EPC van 0,6 (in 2012) verlangt de gemeente dat uw woning voldoet aan een EPC gelijk aan 0. Hiermee loopt u vooruit op de geplande landelijke wettelijke verlaging van de EPC én bespaart u geld.

 

Tuinhuizen en huizen met tuin

Wonen in een tuinhuis, dat kan op de eerste 6 kavels direct naast volkstuinencomplex Vlietlust. Hier kan een éénlaagswoning, een bungalow, worden gebouwd van ongeveer 100 vierkante meter. De kavels die daar direct tegenover liggen mogen er een halve verdieping bovenop bouwen. In het daaropvolgende straatje kunnen woningen van 2 lagen worden gebouwd en de zone langs het water biedt ruimte aan grote woningen van tweeënhalve laag met een woonoppervlakte van zo'n 300 vierkante meter. 

Een waterpartij wordt aan het gebied toegevoegd om zoveel mogelijk regenwater vast te houden. Mensen die hier gaan bouwen, hebben straks een huis op het zuiden aan het water en als ze willen, een vlonder boven het water.

 

Wonen tussen Rijenhove en Vlietlust 

Aan de ene kant van het gebied ligt de oude boerderij De Rhijenhove mét een boomgaard. Op dit landgoed komen enkele kavels voor nieuwe woningen. Het nu nog wat moeilijk toegankelijke landgoed wordt beter zichtbaar met behoud van de aanwezige waardevolle bomen. Aan de andere zijde ligt het volkstuinencomplex Vlietlust. De gemeente wil de volkstuincomplexen zoveel mogelijk integreren in de nieuwe situatie.

De voetbalclub Eendrachtig Samenspel Doet Overwinnen (ESDO) blijft in de buurt. De club is in 2012 verhuisd naar sportpark Escamp.  

 

Ideale locatie

Erasmushove ligt tussen het Zuiderpark (stadspark) met overdekt zwembad en het recreatiegebied De Uithof met de schaatsbaan en tennisvelden. Voor een snelle boodschap is het op een paar minuten fietsen gelegen winkelcentrum aan de Ambachtsgaarde ideaal. Voor het stedelijk winkelen is het vernieuwde winkelcentrum Leyweg snel te bereiken.

 

Ecolint

Om het ecologische karakter te versterken is er een beschermde groene zone tussen de Erasmusweg en het te bebouwen gebied Erasmushove. Dit zogeheten ecolint is een onderdeel van een lange route die door de stad slingert en alleen voor fietsers en wandelaars toegankelijk is. Erasmushove is straks vanaf de Erasmusweg voor fietsers en wandelaars te bereiken en auto’s kunnen er terecht via de nieuwbouwwijk.

 

Contactgegevens
Aanbieder Gemeente Den Haag
Contactpersoon Kavelwinkel
Telefoonnummer 070 - 752 84 24
Email kavelwinkel@denhaag.nl
Website www.ikbouwindenhaag.nl
Overige informatie
Kavelpaspoort klik hier om te downloaden
Verkavelingskaart klik hier om te downloaden
 
 
Uw locatie op de kaart
 
 
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten